Jdi na obsah Jdi na menu
 


A-mužstvo po podzimu druhé

28. 11. 2011

fotoaz.jpg

A-mužstvo mužů fotbalové Jiskry Aš v loňské sezóně sestoupilo z krajského přeboru do krajské 1.A třídy. V kádru mužstva došlo k mnoha změnám a Jiskra vstoupila do ročníku s odhodláním poprat se o opětovný návrat do kraje, kam se svojí fotbalovou tradicí patří. Musela se smířit s odchody hráčů do Německa a nechutí části dorostenců hrát za A tým. Proto museli oprášit své fotbalové náčiní hráči, kteří dříve za Aš hráli a mají k němu srdíčkový vztah (Josef Černík, Milan Vojík, Jarda Petříček), dále po dlouhém zranění se vrátili do kádru Michal Kohuťar a Miroslav Čerňanský. Asi nejzásadnějším posílením mužstva byl příchod hráčů z nedalekého Hazlova, kde v minulosti hráli divizi a jsou zárukou fotbalové kvality-Pavel Veleman, Václav Šiman a Radim Prokopec.

Tým pod vedením hrajících trenérů Roberta Fialy s Davidem Sládečkem vstoupil do nové sezóny na domácím hřišti nešťastnou prohrou s Lomnicí 0:4. Trenéři zůstali klidní, jelikož mužstvo bylo pohromadě krátce, bylo potřeba se sehrát a stabilizovat základní jedenáctku. To se podařilo a Jiskra do konce podzimní části ani jednou neprohrála a hlavně v domácím prostředí těšila fanoušky předvedenou hrou násobenou bohatou střeleckou potencí, viz utkání s Drmoulem - 7:3 a 9:2 s Rotavou. Hráči se dobře sehráli, k pilířům mužstva-Pavel  Veleman, Václav  Šiman, Petr Maher, David Sládeček se přidali i ostatní. V brance své odchytal Milan Vojík, v obraně tvrdil muziku Josef Černík a Miroslav Střeček, v záloze svoji zkušeností pomohl Robert Fiala a bojovností Vilda Bárta, v útoku se na konci sezóny rozstřílel i Radim Prokopec. Hráči, kteří v průběhu ročníku nastupovali do hry, jako střídající  Kohuťar, Čerňanský, Dorotovič, Martinovský, Novák, Grůša, Petříček, mužstvu pomohli a také odvedli kvalitní výkony.

Jiskra Aš přezimuje po podzimní části na postupovém druhém místě s jednobodovou ztrátou na vedoucí Lomnici. Střelci týmu- David  Sládeček 15 ,Radim Prokopec 7, Václav Šiman 6, Petr Maher 5, Pavel Veleman 4, Vilém Bárta, Jiří Čerňanský, Jan Dorotovič po 2, Josef Černík a Jaroslav Petříček po 1 brance.

V zimní přestávce tým sehraje min. 8 utkání v rámci zimního turnaje O pohár předsedy OFS Cheb v Chebu a Mar. Lázních. Novinkou pro jarní boje bude např. avizovaný návrat Jiřího Krále z Německa.

Mužstvo Jiskry Aš chce tímto poděkovat divákům, kteří nám chodili v podzimní části fandit a pozvat je, i všechny ostatní na jarní zápasy. Hráči budou vaši podporu v boji o návrat do nejvyšší krajské soutěže potřebovat.