Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Jiskra Aš - TJ Sokol Lipová 6:1 (3:0)

2. 6. 2018

Sobota 2.6.2018 v Aši na Střelnici

V dalším kole krajské 1.A třídy přijel do Aše v boji o záchranu poslední tým tabulky z Lipové. Hned v první minutě hosté ztratili na vápně míč, kterého se zmocnil Vojík a otevřel skóre 1:0. Ve 14. min. našel zleva Jarausch Turtáka a ten zvýšil na 2:0. Ve 21. utekli poprvé hosté, Hrabčák však zachránil. O chvilku později v dobré pozici hlavičkoval Maher. Ve 31.min. hosté ve velké šanci nedokázali nadvakrát zakončit a z protiútoku jen těsně vedle střílel Vojík. Ve 41.min. stejný hráč znovu utekl a zpětnou přihrávkou našel Mahera, ten však přestřelil. Mahera vyslal na branku i Turták, brankář hostí Dašek však jeho střelu kryl. Ve 45.min, unikl hostům Skwierawski, předložil míč Vojíkovi a ten zvýšil na 3:0. Ve druhé půli se hrálo už jen na jednu branku. Hned ve 47.min. Skwierawski našel před brankou Mahera, ten však minul. Míč doběhl Vojík a svým 3 gólem prostřelil brankáře hostí. V 55.min. unikal Sekáč, po jeho přihrávce Maher opět minul. Stejně se mu vedlo 63min. kdy prošel přes půl hřiště, ale přestřelil. V dalších šancích byli postupně Vojík, Šiler, Rádl i Wiesenganger. Gól nepadl ani v 73.min. kdy střely Mahera a Turtáka vykopával obránce z prázdné branky. Prosadil se až o chvilku později Wiesenganger, který nadvakrát dopravil míč do sítě. Pak se v druhé půli poprvé k brance domácích dostali hosté, ale netrefili. V 81. min. po přihrávce Jarausche se konečně prosadil Maher a zvýšil na 6:0. Pak utekli podruhé hosté a Uhlík přehodil Hrabčáka a snížil na konečných 6:1 pro Jiskru.

Branky: 1. Vojík Tomáš, 14. Turták Michal, 45. Vojík Tomáš, 47. Vojík Tomáš, 75. Wiesenganger Jan, 81. Maher Petr - 83. Uhlík Pavel

Rozhodčí: Vomastek Daniel - Bušek Josef, Řáda Josef. Delegát: Vorel Lubomír.

Jiskra Aš: Hrabčák - Pilař (Sekáč), Rádl, Draksl, Šeffl - Skwierawski (Brož, Wiesenganger), Jarausch, Šiler, Vojík (Kohuťár) - Maher (Jaroš), Turták.

Lipová: Dašek - Mezera, Bílek (Luňák Lukáš), Luňák Jakub, Hošek (Hurtoš) - Anděl, Čížek D. (Bidař), Luňák Jiří, Glazer - Uhlík, Hynek (Čížek R.).

Příští utkání sehraje "A" mužstvo v sobotu 9.6.2018 od 10:30 v Rotavě, proti místnímu Rotasu.