Jdi na obsah Jdi na menu
 


FC Cheb/Lipová - TJ Jiskra Aš/Hazlov 2:2 (1:2) na pen. 4:5

29. 8. 2017

Úterý 29.8.2017 v Chebu

Úterní předehrávka 13. kola zanesla naše starší žáky na hřiště FC Cheb.

Jelikož zápasy žáků jsou spojené a hrají se po sobě, tak starší žáci měli po příjezdu do Chebu spoustu času - než se připraví a odehrají zápas mladší kolegové - tu využili na lehkou procházku a krátké teambuildingové cvičení. 

Začátek zápasu vypadal však tak, jakoby se hráči Jiskry zapomněli na oné procházce, protože duchem i srdcem byl na hřišti přítomen v prvních 20 minutách jen jeden tým a to tým domácích. Ihned po pěti minutách přišel zasloužený trest v podobě jednoduché akce domácích a branky v naší síti. Po špatném vstupu do utkání se našim dlouho nedařilo najít recept na to opět se dostat do utkání. Až od 20. minuty začala mít Jiskra čím dál více ze hry. Vše gradovalo ke konci prvního poločasu, kdy se nám během tří minut podařilo zaslouženě utkání otočit. 

Do druhého poločasu jsme vstoupili v nuceně upravené sestavě díky třem lehce zraněným hráčům základní sestavy a v průběhu poločasu se do našeho lazaretu přidal i čtvrtý hráč. I přesto jsme po celý zbytek zápasu byli lepším týmem, který se snažil tvořit a vymýšlet hru. Sportovně musíme uznat i maximální bojovnost, nasazení a již zmiňované srdce domácího celku, který přežil díky naší neefektivitě a laxnosti ve finální fázi několik slibných šancí. 

Bohužel deset minut před koncem, druhou střelou v druhém poločase domácí Cheb velmi šťastně vyrovnal. I přes jistou frustraci z průběhu zápasu, sporně neodpískané penaltě v náš prospěch jsme v posledních minutách vytvořili na domácí drtivý tlak, několik střel, rohových kopů ...velká snaha... ovšem opět a opět jsme selhávali ve finální fázi. V tomto můžeme pro naše žáky spatřovat poučení - v takovém nasazení bychom měli hrát ihned od začátku, když síla v týmu dřímá. Né vždy se totiž vyplatí "honit" výsledek v posledních minutkách.

Po remíze 2:2 následovaly pokutové kopy, které se protáhli až do šesté série, kde se k nám za parádní atmosféry (na poměry žákovských utkání) přiklonilo zaslouženě štěstí a na večerní cestu domů jsme si do tašek "přibalili" bod navíc.

V konfrontaci minulých sezón je však pro tento ročník a partu kluků obrovsky důležité každé vítězství a každý bod.

 

Branky: 4. Nguyen Minh Duc David, 60. Goga Patrik 27. Šivák Dominik, 29. Robausch Adrian

Rozhodčí: Coufal František.          

FC Cheb: Straka, Trubka, Chromčík, Goga, Štěch, Staněk, Nguyen, Daňko, Janoušek, Vojta, Horváth, Košč, Topinka, Korchan.

Jiskra Aš: Kopecký, Brož, Drda, Škvor, Robausch, Burda, Martinovský, Heřmanský, Švagr, Baláž, Šivák, Ferenc D., Ferenc K., Quach, Schüller, Smrčka, Hampl.

Příští utkání sehrají st. žáci v sobotu 2.9.2017 v Aši na Střelnici od 11:30 proti týmu FC VIKTORIA Mariánské Lázně.