Jdi na obsah Jdi na menu
 


FC Františkovy Lázně - TJ Jiskra Aš/Hazlov 0:4 (0:3)

15. 10. 2017

Neděle 15.10.2017 ve Františkových Lázních.

Víkendový dvojzápas starších žáků nás po sobotním utkání v Sedleci (výhra na pen.) zavedl pro změnu na hřiště do Františkových Lázní a cíl byl jednoznačný = výhra za 3 body, užít si zápas a pokud možno výrazněji protočit mladší a méně zkušené hráče, kteří ve vypjatějších zápasech nedostávají tolik času na hřišti.

A už jak vidno z konečného výsledku... povedlo se.

Po důrazné dorážce probuzeného střelce Šiváka jsme se ujali hned zkraje zápasu vedení. Zatímco někteří hráči a zvláště pak trenéři vstřebávali "šok" z protrhnutí Šivákovy střelecké smůly z posledních zápasů, už jsme se radovali podruhé díky povedené hlavičce Máňi Baláže.

Do přestávky se prosadil ještě Robausch. To bylo v první půli z naší strany vše. Netakticky jsme vyklidili střed pole, neboť najednou jsme měli na hřišti 5 útočníků a v hlavách to, jak každý minimálně 3x napne síť. K vidění tedy byla spíše překopávaná ze strany na stranu.

O přestávce jsme si srovnaly hlavy a jasně si určili další postupný cíl - dát uklidňující branku a zlomit poslední zbytek odporu domácích.

To se díky Heřmanskému deset minut po přestávce podařilo. Na to jsme zareagovali postupným stahováním našich nejzkušenějších hráčů. Zhruba posledních 20 minut v silně improvizované sestavě jsme chtěli pro brankáře udržet čité konto, tudíž měli i mladší hráči stále o co hrát, neboť po řezu v naší sestavě domácí ucítili šanci na vstřelení alespoň čestného úspěchu. Ovšem až na dvě standardní situace se nezmohli vůbec na nic.

Kaňkou v zápase tak trochu zůstává chování domácích hráčů ke konci zápasu. Místo aby si s naší omlazenou sestavou "zahráli" vyrovnanější fotbal, tak se uchylovali k jednoznačným nefér zákrokům zezadu a podobně.

Po zvládnutém dvojutkání s nevyzpytatelným Sedlecem a Fr. Lázněmi se naši žáci chystají na "šlágr" kola - souboj s Mariánskými Lázněmi! 

 

Branky:  6. Šivák Dominik, 7. Baláž Daniel, 22. Robausch Adrien, 47. Heřmanský Matěj

Rozhodčí: Topinka Jiří        

Františkovy Lázně: Mašika, Cajthaml, Šabík, Munch, Dušák, Hůda, Tomčany, Šmrha, Kšír, Verbovský, Salva

Jiskra Aš: Kopecký, Robausch, Škvor, Markl, Ferenc D., Ferenc K., Šivák, Baláž, Švagr, Hampl, Kotrč, Burda, Heřmanský, Quach, Smrčka, Schuller

Příští utkání sehrají ml. žáci v sobotu 21.10.2017 v Mariánských Lázních od 11:45 proti týmu FC VIKTORIA Mariánské Lázně.