Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní soustředění Starších žáků v Doubravě

13. 7. 2017

Naši starší žáci z Jiskry - jako jediná kategorie nedostala po sezoně, v období konce školního roku a začátku prázdnin volno a systematicky se připravuje pod vedením Pavla Hubáčka ml. na následující sezónu, která pro tuto kategorii vypukne 26.8.2017 na domácím hřišti proti Františkovým Lázním.

Od neděle 9.7. do úterý 11.7. se většina týmu zúčastnila soustředění v nedaleké Doubravě, kde tužila kolektiv, ale i velmi tvrdě dřela. 

Více se k přípravě a hlavně samotnému soustředění našich starších žáků vyjádří samotný trenér:

"V první řadě bych chtěl ještě jednou poděkovat panu Richterovi, který víceméně s tímto ročníkem hráčů postupoval doslova od prvních krůčků na hřišti až po dva roky ve starších žácích. 

S plnou odpovědností za hráče, jejich progres i výsledky jsem přebral tým již od konce loňské sezóny a ihned den po posledním zápase mladších a starších žáků jsem měl kluky, kteří mi budou následující rok "patřit" k dispozici na tréninku, kde jsme si řekli co a jak.

Né příliš dlouhou soutěžní pauzu (cca 2 měsíce) jsme si rozdělili na dvě jednoduché poloviny = úvodní část, kterou v těchto dnech tým finišuje - kondičně/herní příprava a druhou část - herně/taktická příprava.

A právě jedním z vrcholů úvodní části přípravy se stalo soustředění v Doubravě, kam jsme odjeli na 3 dny. Hráčům jsme dali ochutnat tréninky - jejichž zátěž byla na velmi vysoké úrovni a troufám si říct, že každý hráč si sáhl v místech na své dno. Hráči si vyzkoušeli tzv. laktátové běhy do kopce, horský výjezd na kole do strmého, táhlého kopce, Indiánské běhy, silové kruhové tréninky a spoustu dalšího, že naše trenérská sestava neměla sebemenší problém v nočním klidu redukovat hlasitost na pokojích či snad usměrňovat neposlušné jedince, protože vzhledem k únavě byl pohodový klid zajištěn. My trenéři jsme si sáhli na dno jinde - a to byla jednoznačně kuchyně, (vzhledem k absenci kuchaře), kde jsme se snažili obstarat hráčům určitou úroveň chutného a hlavně zdravého stravování a servis jídla, neboť jsme jasně věděli co od nich my na oplátku čekáme v tréninku. 

...ve finále jsem já osobně byl velmi spokojen ze tří věcí :

1. kluci snědli vždy všechno co trenérský štáb ukuchtil 

2. až na jedny jediné brýle svého spoluhráče nikdo v celém objektu nic nerozbil

3. a ta největší spokojenost = ani jeden hráč nic nevzdal - i když si myslím, že myšlenky na to určitě byly :-) 

Závěrem chci poděkovat mým asistentům - Jakubu Truhlářovi a Jakubu Krejsovi, kteří mi se vším více než pomohli.

Jedno malé uznání pro dva hráče a jednu hráčku: Adam Šibal, Jakub Sivák a Kristýna Marklová s námi také absolvovali soustředění, i když věkem kategorii straších žáků o rok převyšují - ovšem jejich chuť zlepšovat se je pro mě potěšující a velmi důležitá"

Právoplatní starší žáci, kteří byli také na soustředění a zaslouží pochvalu:

Baláž Daniel, Brož Jan, Burda Josef, Drda Jakub, Heřmanský Matěj, Kopecký Tadeáš, Quach Trung Ahn, Smrčka Antonín, Šivák Dominik, Švagr Adam, Thierl Alexej, Židov Ronny (část)