Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci na turnaji v Kynšperku opět zlatí!

20. 1. 2018

Po vítězném turnaji v Chodově čekala starší žáky Jiskry Aš další prověrka - tentokrát turnaj v Kynšperku.

Turnaj byl obsazený týmy ze sokolovského okresního přeboru: Kynšperk, Stará Voda, Citice/Březová, Chodov, Lomnice. 

Na turnaj byli kromě jádra týmu nominováni hráči, kteří neabsolvovali již zmíněný turnaj v Chodově z důvodu rotace širšího kádru. Jmenovitě: Kopecký - Robausch, Brož, Drda, Markl, Quach, Thierl, Burda, Šivák a Švagr.

Hned v prvním zápase jsme se střetli se spojeným oddílem Citic a Březové, o kterém jsme již věděli, že bude nejspíše patřit spolu s námi k tomu nejlepšímu na turnaji. I proto jsme nastoupili plně zkoncentrovaní a soupeře jsme v hale výrazně menších rozměrů, kde se turnaj konal, k ničemu nepustili. Výhra 2:0 (branky: 2x Robausch)

Ve druhém zápase nás čekala na turnaji nejslabší Lomnice. Povinná výhra přišla. Kaňkou na výsledku je zbytečně poskytnutá a proměněná penalta hráčů z Lomnice. Výhra jistá 3:1 (branky: 2x Švagr, Markl)

Ve třetím zápase nás čekal domácí celek. Věděli jsme moc dobře, že nás čeká výrazně lepší celek než v předchozím zápase. Podle toho jsme k zápasu také přistoupili. Důsledná hra, zdravé sebevědomí a kontrola nad celým zápasem. Výhra 2:0 (branky: Brož, Markl)

Výsledkově nejpovedenější zápas přišel vzápětí. Chodovu se zápas nepovedl a náš tým byl až mimořádně produktivní. K výhře 5:0 netřeba nic dalšího dodávat. (branky: 2x Robausch, 2x Drda, Markl)

Již před posledním zápasem proti Staré Vodě jsme měli jisté prvenství v turnaji. Vzhledem k této skutečnosti jsme se rozhodli s hráči zaexperimentovat a pouze s žádostí o co nejprofesionálnější výkon a přístup se hráči museli se vším poprat sami - od předzápasové porady po "sebekoučink" v zápase samotném. I přes nepodcenění soupeře kluci po minutě a půl prohrávali nečekaně 0:3. Paradoxně to byla voda na mlýn pro to, co jsme chtěli s hráči zkusit. Po prvotním šoku se kluci srovnali a dovedli zápas k remíze 3:3. Sami sobě hráči dokázali, že mají v sobě morálně volné vlastnosti, ovšem v těžkých chvílích chybí větší týmovost jak na hřišti, tak na střídačce.

Suma sumárum jsme na turnaji potvrdili kvalitu a s přehledem vyhráli. 

Nyní čeká starší žáky ostrá zimní příprava. Vyhlížet můžeme náš domácí halový turnaj - 17.2. , na který se stejně jako na druhou polovinu celé sezony dobře připravíme.