Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Jiskra Aš - FC Cheb/Lipová 5:2 (4:1)

30. 9. 2017

Sobota 30.9.2017 v Hazlově

Krátké shrnutí úvodní čtvrtiny krajského přeboru starších žáků, která už byla za námi před tímto utkáním: Po 7 zápasech se naše Jiskra dělila o 2. místo se ziskem 13bodů. Což hodnotíme určitě kladně. Nicméně cítíme, že plný potenciál týmu je ještě někde jinde. Pozitivum je, že výkony našich žákovských nadějí mají stoupající tendenci. Spousta práce je ještě před námi.

Nyní již k utkání samotnému. 

Po zkušenosti z prvního vzájemného zápasu na začátku sezony v Chebu, kde nás tento tým zle trápil, jsme se rozhodli ze začátku utkání vsadit jednoznačně na ofenzívu s jediným cílem - vyhnout se honění výsledku na poslední chvíli a pokud možno utkání rozhodnout co nejrychleji. Soupeř na poměry žákovské soutěže působí organizovaněji a kompaktněji v obraně a tuto jejich přednost jsme chtěli rychle "rozbít" naším pojetím hry.

Tento záměr téměř do puntíku hráči splnili. Poločas jsme vyhráli 4:1, kdy se nejprve po 14 minutách konečně prosadil Švagr a ukázalo se to jako branka velmi důležitá. Bylo cítit, že ihned po této brance se všem hráčům ulevilo a opadla z nich nervozita z dvou předcházejících zápasů, kdy jsme obrovsky žehrali na neproměňování velkých šancí. Za další 3 minuty se prosadil Robausch a za dalších necelých 10 minut opřel aktivní Heřmanský svou střelu o tyč a rázem jsme se ocitli v pohodlném vedení - 3:0. Vzápětí se však hostující Horváth prezentoval pěknou střelou a nachytal naší obranu v nedbalkách. Možná definitivní uklidnění přidal těsně před přestávkou kapitán Brož. 

Druhý poločas už tolik fotbalové krásy nenabídl.. Rotovali jsme se sestavou a rozestavením, soupeř také, kdy musel i díky zranění svého brankáře sáhnout po hráči z pole a přeskupit tak svoje síly. To všechno v kombinaci naší zjevné převahy navazovalo dojem již rozhodnutého zápasu. 

Jedno z mála vzrušení ve druhém poločase nabídl pracovitý Burda, kdy nádhernou dalekonosnou střelou o břevno uzavřel deset minut před koncem zápasu střeleckou listinu.

Z naší strany takticky zvládnuté utkání ruku v ruce s protrhnutím extrémní střelecké neefektivity = přesvědčivá výhra.

Po zápase již z kabiny zaznělo, že se těšíme na odplatu do Sedlece, který nám doma "uždíbl" jeden bodík za ukopanou remízu 0:0!

 

Branky: 14. Švagr Adam, 17. Robausch Adrien, 25. Heřmanský Matěj, 35. Brož Jan, 59. Burda Josef 26. Horváth Kevin, 54. Raffa Jakub

Rozhodčí: Gardoš Jiří.          

Jiskra Aš: Kopecký, Brož, Robausch, Škvor, Burda, Drda, Heřmanský, Ferenc Karel, Šivák, Švagr, Thierl, Smrčka, Baláž, Pýcha.

Cheb/Lipová: Straka, Trubka, Chromčík, Goga, Štěch, Staněk, Nguyen, Daňko, Janoušek, Vojta, Horváth, Košč, Topinka, Korchan, Raffa.

Příští utkání sehrají st. žáci v neděli 8.10.2017 v Sedleci od 11:30 proti týmu TJ KSNP Sedlec.