Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Jiskra Aš/Hazlov - FC Františkovy Lázně 5:1 (3:0)

26. 8. 2017

Sobota 26.8.2017 v Aši na Střelnici

První mistrovské utkání se neslo v duchu očekávání, jak se nezvykle dlouhá a náročná příprava našich starších žáků odrazí na výkonu a celkové týmové spolupráci. Z kabiny bylo jasně cítit odhodlání a chuť ukázat všem, proč jsme po více jak celé prázdniny trénovali a systematicky se připravovali na start soutěže.

Vstup do utkání byl ale od našich žáků zakřiknutější, než by bylo zdrávo a otěže zápasu jsme přebrali až po úspěšně přečkaných dvou pološancích soupeře. Od té chvíle jsme dominovali ve středu pole a ve vhodných chvílích také využívali naše rychlé křídelní hráče. To postupně vyústilo ve stále větší tlak a také "snovou" pětiminutovku, kdy jsme postupně dravostí v pokutovém území otevřeli skóre díky Burdovi, který gól ozdobil artistickým kouskem. Pár minut na to se zase předvedl individuální akcí Švagr, jenž elegantně obešel tři soupeře i  brankáře a "uklízel" do prázdné branky. Za další okamžik pohromu pro klub z Františkových Lázní dokonal krásnou, tvrdou střelou pod břevno domácí Martinovský, který tak zužitkoval neméně krásnou akci svých spoluhráčů.

Do druhého poločasu Jiskra vstoupila aktivně již od výkopu a kontrolovala hru. Odměnou se stala ukázková cílevědomost a dravost "Kárla" Ference, jenž dorážkou zvyšoval na 4:0. Po této brance se na hřišti spíše bojovalo, než aby byl k vidění nějaký překrásný fotbal. Hosté to opakovaně a neúspěšně zkoušeli pomocí nakopávaných balónů, které si ovšem naši hlídali a opět v klidu kontrovali náskok. Z této pasáže jako první udeřila Jiskra, díky druhému gólu Švagra.

Domácí za stavu 5:0 polevili v koncentraci a kaňkou na výkonu, kromě né zrovna 100% začátku je zcela nepochybně neuhlídané čisté konto pro brankáře Kopeckého, který jinak když bylo v zápase potřeba působil víceméně spolehlivě.

Kromě samotného výsledku Jiskra dominovala v drtivé většině osobních soubojů, kde i o hlavu menší hráči ukazovali větší dravost, bojovnost a připravenost na takovou hru, než hosté, kteří naopak naší tvrdou, ale fér hru místy neunášeli a uchylovali se k zbytečnostem.

 

Branky: 20. Burda Josef, 21. Švagr Adam, 23. Martinovský Jakub, 41. Ferenc Karel, 51. Švagr Adam - 60. Balák Martin  

Rozhodčí: Chrástecký František.          

Jiskra Aš: Kopecký, Brož, Drda, Škvor, Robouš, Burda, Martinovský, Hampl, Švagr, Baláž, Šivák, Ferenc D., Ferenc K., Quach, Schüller.  

Fr.Lázně: Molodovec, Šedo, Horák, Desort D., Libich, Čepl, Biháry, Desort F., Enuta, Hůda, Maška, Balák, Šmrha, Hutaj.

Příští utkání sehrají st. žáci v úterý 29.8.2017 v Chebu od 18:15 proti týmu FC Cheb/Lipová.