Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Jiskra Aš/Hazlov - FC Viktoria Mariánské Lázně 2:0 (1:0)

2. 9. 2017

Sobota 2.9.2017 v Aši na Střelnici

V kategorii starších žáků nabídlo sobotní dopoledne na Střelnici souboj dvou zatím neporažených celků - v tabulce po dvou kolech druhá Jiskra (5b.) přivítala na svém kolbišti zatím stoprocentní, vedoucí Mariánské Lázně (6b.).

Do utkání jsme šli s jasným vědomím a motivací, že jakmile vyhrajeme, tak se vyhoupneme do čela tabulky - a to pro tým, který získal loni za celou sezonu 3body, byl skvělý cíl.

Samotný vstup do utkání jsme konečně měli takový, jaký si představujeme a nečekali jsme co vymyslí soupeř. Z každého hráče sršela chuť i síla v osobních soubojích, díky kterým jsme soupeři brali hodně sil. Ze začátku jsme také vytěžili maximum, když si již ve 3. minutě postavil míč domácí Baláž na přímý kop a excelentně našel kapitána Brože, který neméně bravurně hlavou zakončil a poslal nás do vedení. Ještě zhruba deset minut jsme byli lepším celkem, poté se však začala karta obracet a někdy až nesmyslně jsme se začali stahovat do defenzívy. Z toho plynuly náznaky šancí hostů. Dvě nepřehledné situace v prvním poločase dobrým a spolehlivým zákrokem zneškodnil Martinovský v brance a dodal tak týmu potřebnou jistotu. Více jsme hostům už nedovolili a do kabin jsme šli za příznivého stavu 1:0.

O přestávce jsme si jasně řekli, že se nesmíme až tolik zatahovat a hrát pasivně. Ujistili jsme se dále, že jsme daleko bojovnější, silnější a také z tréninku daleko lépe připraveni fyzicky.

Motivační řeč zabrala. Ve druhé půli jsme hráli víceméně aktivně, vyhrávali jsme osobní souboje a potvrdilo se co jsme předpokládali - hostům postupem času docházeli síly i víra v obrat. 15 minut před koncem jsme z rychlého protiútoku dokázali díky naší dravosti a dorážce Heřmanského zvýšit vedení na daleko komfortnější stav - 2:0. Hosté se poté dostávali maximálně k rohovým kopům, které jsme měli pohlídané a my jsme naopak chodili už do otevřené obrany soupeře. Z klidného dohrání zápasu jsme málem ještě dokázali udělat "kovbojku", když zhruba 3 minutky před koncem zápasu jsme netaktickým zákrokem nabídli soupeři penaltu. Hostující hráč však celkem trestuhodně přestřelil branku a tím dovršil zmar hostů.

Důležitým faktorem bylo dnes i to, že si zahrálo všech 17 hráčů, které můžeme napsat na soupisku a i když jsme vždy postupem poločasů sestavu prostřídali a omladili, tak každý jeden hráč dokázal plnit to, co jsme chtěli a tým neztrácel na kvalitě.

Radosti a optimismu má celý tým teď dost, ovšem je třeba vrátit se nohama pevně na zem, nepřestávat a neuhnout z nastoleného trendu. Je za námi teprve první týden mistrovské soutěže a o uspokojení nemůže být ani řeč. 

Branky: 3. Brož Jan, 55. Heřmanský Matěj   

Rozhodčí: Furiš Adam          

Jiskra Aš: Martinovský, Brož, Drda, Škvor, Robausch, Burda, Heřmanský, Baláž, Šivák, Ferenc D., Ferenc K., Quach, Schüller, Smrčka, Hampl, Markl, Pýcha, Kopecký.

Mar.Lázně: Starenko, Drevňák, Stránský, Lambert, Kuchárik, Florian, Kasl, Kepl, Janota, Tyšer, Aubus, Pipta, Kotous, Mašek.

Příští utkání sehrají st. žáci v sobotu 9.9.2017 od 10:00 ve Skalné.