Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve spolupráci s FAČR proběhla v Aši akce "Měsíc náborů"

9. 9. 2016

 

Ve dnech 7. a 9.9.2016 se TJ Jiskra Aš - fotbal zúčastnila akce „Měsíc náborů”. Ve spolupráci s FAČR a jejím PTM p. L. Budayem zorganizovala podzimní část na chebském okrese. Pro velký zájem oslovených škol byla akce - při zachování stejného programu - rozložena do dvou dnů. Na hřišti u Tyršova domu vyrostlo celkem 11 stanovišť, na kterých si děti vyzkoušely  různé dovednosti a disciplíny.
Na každém stanovišti je provázel patron v projektovém tričku, který jim pomáhal vše zvládnout.
Ve středu od 8:30 vše začaly 1. třídy ZŠ Kamenná a ZŠ Hlávkova, od 10:00 je vystřídali jejich spolužáci z 2. tříd stejných škol. O pauze proběhlo hromadné focení a po akci rozdávání připravených dárků. Všechny děti dostávaly speciálně vyrobené plastové karty s logem akce a klubu, vč. kontaktů na trenéry. Dále balení fotbalových kartiček s fotografiemi hráčů, fotbalové klíčenky na krk, plastové náramky a balónky s logem akce. V pátek akce pokračovala opět od 8:30 s 1. a 2. třídami ZŠ Okružní, v 10:00 je pak vystřídaly děti ze 4 ašských MŠ.
Celkem se „Měsíce náborů” v Aši v obou dnech zúčastnilo 410 dětí, které si vždy užily krásné dopoledne. Největší odměnou pořadatelům
byly rozzářené dětské tváře a (snad) spokojené paní učitelky. Některé sami projevily zájem o možné opakování podobné akce. 
Velké poděkování patří tedy FAČR za možnost uspořádat podobnou akci v Aši a materiální vybavení, zástupcům všech ašských škol a školek za účast a vstřícnost a také všem patronům na jednotlivých stanovištích, kteří dokázali vše připravit a také děti zaujmout a strhnout.
TJ Jiskra Aš si díky materiální podpoře ze strany FAČR polepšila o nové míče a tréninkové pomůcky, které zůstávají v klubu a budou
sloužit jak stávajícím, tak i novým nadějím, které díky této krásné akci přibudou do nejmenších kategorií.
 
Video z akce od Pavla Duchana si můžete prohlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=E3MxWohKUzg