Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Baník Habartov - TJ Jiskra Aš 1:1 (0:0)

25. 9. 2011

 V 7. kole 1.A třídy zajížděla Jiskra na habartov---as.jpgpůdu posledního celku soutěže - Baníku Habartov. Do utkání nastoupil od začátku i trenér Aše Robert Fiala. Ašští fotbalisté začali velkým náporem a celý poločas se hrálo de facto na jednu branku. Probíhala 23. minuta a Jiskra mohla jít do vedení. Prokopec se výborně uvolnil před velkým vápnem Habartova, poté vystřelil, ale míč letěl pouze nad branku domácích. O pět minut později se dostal ke střele Sládeček, ale jeho přízemní ránu vystihl dobře chytající, domácí gólman a vyrazil na roh. Z následného rohu se dostal k míči Prokopec, ale opět přestřelil. V tu dobu byl na hřišti prakticky jen jeden tým. Další akce přišla o pár minut později, když z pravé strany centroval Maher, nejvýše vyskočil Prokopec, ale hlavičkoval mimo branku domácích. Největší šance Habartova přišla před koncem prvního poločasu, ale domácí útočník netrefil naší branku. Před koncem poločasu došlo k prvnímu střídaní na naší straně - odstoupit musel, kvůli bolavé kyčli, náš brankář Seman a nahradil jej Brož. Hned, jakmile se oba brankáři vystřídali, tak hlavní rozhodčí, pan Svatík ukončil první dějství - do šaten se šlo za stavu 0:0.

Druhý poločas měl naprosto stejný průběh jako ten první - dobývání branky domácího Habartova. Ašští svého soupeře tlačili a tlačili, ale po nevyužitých šancích přišel trest! Probíhala 68. minuta utkání a po minele naše brankáře, kterému na těžkém a tvrdém terénu přeskočil míč, se dostal Habartov do vedení a stadion v Habartově, který je uprostřed lesa, byl v tranzu. Jenže ašští neponechali nic náhodě - o pět minut později nacentroval Maher míč do pokutového území Habartova, k míči se dostal Šiman a Jiskra vyrovnala na 1:1. Hostující Jiskra si chtěla odvést všechny body, takže pálil každý v modrobílích dresech, kdo měl ruce a nohy. V 77. minutě se dostal ke střele také Petříček, ale i jeho střela šla vedle. Ke konci zápasu jsme sahali po třech bodech, ale všechny naše šance zůstaly nevyužity a tak bylo jasné, že si odvezeme pouze jeden bod.

Co to znamená v tabulce? Jiskra je za 3 výhry, 3 remízy a 1 prohru na 6. místě. Posbírala tedy 12 bodů a skóre má 12:12.

Sestava Jiskry Aš:

Seman -  Martinovský, Petříček, Veleman, Střeček - Houdek, Fiala, Šiman, Maher - Sládeček, Prokopec. Střídali: Brož, Dorotovič, Kohuťar, Čerňanský

Branky: 68' vlastní, 72' Šiman

Rozhodčí: Svatík Martin, Šuma Jakub, Valíček Petr

Delegát: Zdvihal Josef

 

Příští utkání hraje "A" tým Jiskry opět na svém hřišti - 1.10. přivítáme od 10.30 hod. FC Cheb. Všichni jste na Střelnici srdečně zváni.