Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Jiskra Aš - FK Nejdek 5:1 (2:1)

24. 3. 2012

foto12.jpg

Sobota 24.3.2012 v Aši na Střelnici

Jarní část je tady. Jiskra nadělila Nejdku "bůra"

 

Ano, přesně tak !! V České republice naplno odstartovaly  jarní části fotbalových soutěží. Jako již tradičně začala Gambrinus liga, poté Divize a nakonec krajské a nižší soutěže. O tomto víkendu se rozběhly i 1.A třídy. Ašská Jiskra nastoupila vstoupila do jarní části s jediním cílem a tím jasně je návrat do krajského přeboru. Jiskra přezimovala na výborném 2. místě s 30 body a pouze se ztrátou bodíku na vedoucí Lomnici. Jako první celek, který stál proti Jiskře byl FK Nejdek. V podzimním střetnutí si ašští odzveli z Nejdku všechny body za výhru 2:1, když se trefili Veleman a Prokopec. A jak se nakonec ukázalo, tak i v jarním střetnutí tito dva hráči ukázali jako klíčoví a nepostradatelní hráči Jiskry, ale pěkně po pořádku...

Utkání začalo opatrně z obou stran. První vzrušení přišlo ve 22. minutě, když rozhodčí, pan Barzci, pískl sporný nepřímý kop, ale hostující hráč naštěstí nepropálil domácí zeď. Ale první, kdo otevřel skóre, byl domácí obrance Veleman. Poté ale hosté vyrovnali po minule domácího brankáře. Jiskra ale neponechala nic náhodě a skóre se měnilo do poločasu ještě jednou - Radim Prokopec vstřeil na 2:1, což také byl konečný stav v poločase. Ve druhém poločase si domácí drželi míč na svých kopačkách. V 63. minutě zahrávala Jiskra přímý volný kop, cca z 25 m. K míči se postavil hrající trenér Robert Fiala nádhernou střelou zvýšil na 3:1. V 68. minutě se krásně uvolnil Jan Dorotovič, dostal se i ke střele, ale hostující brankář Franz reflexivně vyrazil na roh. V 80. minutě přidal svojí druhou branku v zápase Prokopec - 4:1. Ale to nebylo všechno... Ke konci zápasu dostali domácí příležitost pokutového kopu a domácí kanonýr Sládeček se nemýlil a vstřelil hostům potupného "bůra". 

Konečný stav byl tedy 5:1 pro domácí. Jiskra si tedy zapsala do tabulky další tři bodíky a jelikož Lomnice vyhrála doma porazila bez problému Lokomotivu Karlovy Vary 3:0, tak stále mezi námi a první Lomnicí je rozdíl jednoho bodíku. Na třetí FC Cheb máme náskok sedmi bodů.

Další mistrovský zápas hraje Jiskra Aš příští neděli, tedy 1. dubna od 14.00 hod. na půdě Kraslic.

                                       

                                           TJ Jiskra Aš - FK Nejdek 5:1 (2:1)

 

Branky: Prokopec Radim 2, Fiala Robert, Veleman Pavel, Sládeček David - Zuzkovič Tomáš

TJ Jiskra Aš: Milan Vojík - Jan Dorotovič, Josef Černík, Pavel Veleman, Jiří Čerňanský, Václav Šiman, Robert Fiala, Petr Maher, Miroslav Střeček, Radim Prokopec, David Sládeček. Střídající: Miroslav Čerňanský, Michal Kohuťar, František Koubek a Jaroslav Petříček.

FK Nejdek: Petr Franz - Filip Rutrle, Michal Halapej, Jakub Rutrle, Štefan Sulák, Martin Myslivec, Zbyněk Drásal, Antonín Mandous, Miroslav Horňák, Robert Haas, Tomáš Zuzkovič. Střídající: Jakub Šejna, Petr Ševčík, David Vašš, Tomáš Bachratý a Martin Šinovský.

Rozhodčí: Šimon Barczi, asistenti: Jakub Šuma, František Chrástecký, delegát: Slavomír Strmiska 

ČK:  Rutrle Jakub /Nejdek/

Diváci: 100

Příští zápas v neděli 1.4. od 14:00 v Kraslicích
soupeř: SK Fotbal Kraslice

 foto12a.jpg

__________________________________________________________________________- další fotografie z tohoto utkání najdete facebooku Jiskry Aš: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150884805199418.521508.296607864417&type=1