Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Citice - TJ Jiskra Aš 1:1 (0:0)

20. 10. 2012

Sobota 20.10.2012 Bukovany

 K dalšímu utkání krajského přeboru v kopané zajížděli fotbalisté Jiskry Aš k utkání se Sokolem Citice. Utkání se hrálo na hřišti v Bukovanech. Domácí hráči začali náporem s cílem hned od počátku utkání zaskočit hráče Jiskry. Již ve 3 min. zápasu zahrávali domácí rohový kop, střelu domácího hráče Pinty výtečně zneškodnil Brož. Hráči Jiskry se snažili v útoku využívat rychlého Turtáka a Mahera. V 5 min. střílel vedle branky domácích Čerňanský Jiří. V 16 min. střílel vedle branky Jiskry Širochman. V 19 min. po rohovém kopu hlavičkoval nad branku Jiskry domácí hráč Moule. Hned poté prostrčil míč Fiala na nabíhajícího Turtáka, ale jeho střelu vyrazil brankář domácích Kiss. Ve 22 min. to byl Maher, který minul branku domácích. Ve 25 min. se k míči na hranici pokutového území dostal Turták, ale jeho střela skončila vedle branky domácích. Po půl hodině hry byl sražen Turták, Velemanův trestný kop s námahou vyrazil brankář Kiss. Ve 35. min. zahrával rohový kop Fiala, ale hlavička Čerňanského Mir. skončila vedle branky Citic. Ve 37 min. přihrál míč Čerňanský J. nabíhajícímu Maherovi, ale jeho střelu stačil tečovat obránce Citic těsně vedle branky. Ve 43 min. vystřídal J.Čerňanského Bárta. Fiala zahrával rohový kop, ale hlavička Bárty skončila těsně nad brankou Citic.
Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva za bezbrankového stavu. Obě mužstva se snažila o vstřelení branky. V 58 min.zahrával TK z levé strany Fiala, ale tečovaný míč skončil vedle branky domácích. V 60 min. měli šanci hráči Citic, ale Širochman střílel vedle branky Jiskry. V 65 min.se již skore zápasu měnilo, když po levé straně zatáhl míč Turták, přihrál na hranici velkého vápna Maherovi a ten s tečí prostřelil domácího brankáře Kisse 0:1. V 78 min. unikl po pravé straně Maher, jeho centr našel nabíhajícího Houdka, ten však střílel nad branku Citic. V 85. min. zahrávali domácí z levé strany RK, brankář Brož střelu vyrazil, k míči se dostal Ouředník a střelou do pravé šibenice srovnal na 1:1. V 88 min. se blýskl znovu brankář Jiskry Brož, když nádherým zákrokem vyrazil střelu, která mířila do horního rohu. V 91 min. zápasu mohl rozhodnout Veleman, když se k němu dostal odražený míč  v pokutovém území Citic, ale jeho slabou střelu, která mířila do prázdné branky stačil domácí obrance nohou vyrazit. Následovnou střelu Turtáka taktéž odrazila obrana domácích.
Hráče Jiskry musíme pochválil za předvedený výkon, hráli s nasazením a velké problémy obraně domácích dělali oba rychlí útočníci Maher a Turták. Výtečný výkon podal znovu brankář Jiskry Brož.
 

Sestava Jiskry Aš: Brož - Čerňanský Jiří, Veleman, Střeček, Martinovský - Kohuťár, Fiala, Čerňanský Mir., Houdek - Turták, Maher. Střídal Bárta, do hry byli připraveni Šiman a Petříček. Trenér Fiala.

Branka: Maher

Další utkání sehrají fotbalisté Jiskry Aš v sobotu 27. 10. na stadionu Střelnice v 10:30 hod., kde přivítají mužstvo Spartak Horní Slavkov.