Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olympie Hroznětín - TJ Jiskra Aš 2:4 (2:2)

23. 3. 2014

Neděle 23.3.2014, Hroznětín

V zimní přestávce se Jiskra zúčastnila zimní ligy ve Františkových Lázních a odehrála celkem 6 přípravných utkání s celky FC Františkovy Lázně, Slavoj Kynšperk a Baník Habartov. Celkem 3x jsme vyhráli a 3x odešli poraženi. 

V pátek, těsně před začátkem mistrovských soutěží se odhlásil z naší 1.A třídy celek Sokolu Útvina a stal se tím prvním sestupujícím. Tím nám ubyl první soupeř v jarním boji o záchranu. V prvním jarním kole zavítal  A tým Jiskry Aš na hřiště svého souseda v tabulce Olympie Hroznětín. V přímém boji o další sestupující příčku jsme ve velmi bojovném utkání nakonec uspěli a svého soupeře přeskočili v tabulce. Jiskra si od začátku rychlou a kombinační hrou vytvořila převahu a měla hned několik vyložených šancí, ve kterých selhali opakovaně oba útočníci Bado i Svoboda, který trefil i spojnici brankové konstrukce. A tak udeřilo na druhé straně - po nedůrazu ve vlastní šestnáctce jsme z první střely na branku inkasovali 1:0. Hned po několika minutách si domácí obránce v tísni vstřelil vlastní gól a bylo vyrovnáno. Jiskra pokračovala v tlaku a gólem Bada se ujala vedení. Ani to však netrvalo dlouho a domácí před odchodem do kabin srovnali z penalty na 2:2. Po přestávce chtěla Jiskra ztrhnout vítězství na svou stranu a po penaltě, kterou bezpečně proměnil Svoboda se to podařilo 2:3. Domácí poté Jiskru zatlačili a vytvářeli závary před Hrabčákovou brankou. Naštěstí bez vážnějšího efektu. Udeřilo proto na opačné straně, po hezké kombinaci definitivně rozhodl Turták 2:4.

V příštím kole zajíždí Jiskra v dalším veledůležitém zápase na půdu posledního SK Dolní Rychnov. Utkání začíná v sobotu 29.3.2014 od 16 hod..

Sestava: Hrabčák - Lauko, Houdek A., Koubek, Šulák F., - Turták, Kohuťár, Střeček, Maher - Bado, Svoboda.  Střídali: Bránický, Šulák M., Popelka, Strouhal 

Branky: Bado, Svoboda, Turták