Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Jiskra Aš - HC Energie Karlovy Vary 7:7 (5:3)

25.6.2015 | Jan Čech, foto: Jan Šimeček (oba Deník)

Čtvrté fotbalové zastavení v rámci letní přípravy A-týmu HC Energie potěšilo diváky velkým množstvím branek. Na ašském stadionu Střelnice remizovali energetici s tamní Jiskrou 7:7. Utkání se hrálo v rámci oslav 70 let kopané v Aši.

Utkání tradičně začalo čestným výkopem, kterého se ujali místostarosta města Aš Pavel Klepáček a šéfredaktor Chebského deníku Vladimír Kučera. Od této chvíle se oba celky do sebe zakously a nedarovaly si nic zadarmo. Do vedení se dostali domácí. Bylo znát, že si Jiskra s míčem rozumí více, ale to se dalo i předpokládat. Střelecky se v prvním poločase zaskvěl Vlastimil Svoboda, který dal dvě branky, celkem pak do konce utkání uzavřel hattrick.

Hokejisté dominovali pohybovou aktivitou a silovým pojetím hry. Když se některý ze sedmdesátikilogramových fotbalistů opřel do těla Václava Skuhravého, jakoby narazil do zdi. Energetikům se podařilo do poločasu stav jen korigovat a to díky trefám Skuhravého a Gorčíka. Z dresu Jiskry se do půle prosadili také Petr Maher, Lukáš Houdek a Michal Strouhal.

Přestávku tak hráči obou týmů strávili na lavičce za stavu 5:3, sledovali poločasovou soutěž o plechovky piva Radegast, umění fotbalové přípravky Jiskry a poděkování trenérovi Jiskry Jaroslavu Smahovi, který se tímto duelem rozloučil se svým účinkováním na lavičce A-týmu.

Ve druhé půli začali energetici více využívat své trénovanosti a fyzického fondu. Více se zatáhli na svoji polovinu hřiště a nechávali vyniknout své „mladé a běhavé“. Přesněji řečeno Sebastian Gorčík a Ondra Beránek se rozhodli, že trochu rozběhají domácí stopery. A povedlo se jim to mnohokrát. Gorčík ke své první brance z první půle přidal další dvě trefy. Přidali se také Beránek a Martin Osmík pohotovou dorážkou standardních situací. Za zmínku ještě stojí, že energetici neproměnili pokutový kop. Gólovou tečku za utkáním udělal Vlastimil Svoboda.

Utkání, které sledovalo 628 diváků, nabídlo celkem čtrnáct branek a spravedlivou remízu. „K tomuto utkání jsme přistoupili jako k takovému svátku. Snažili jsme oslovit maximální počet diváků a také partnerů. Návštěva ukázala, že hokejisté jsou pro diváky lákadlem, které se jen tak nevidí. Tímto bychom chtěli poděkovat, všem kteří se na organizaci zápasu podíleli,“ shodli se předseda ašského klubu Tomáš Richter a jednatel Pavel Hubáček.

Ze střídačky hostí sledoval zápas sportovní manažer HC Energie Jaromír Kverka. „Bylo znát, že proti nám nestojí tak silný tým, jako byla Toužim. Aš hrála dobrý fotbal a my pro další zápasy víme, že si musíme vybírat týmy z I.A nebo I.B třídy. Tedy pokud chceme vidět vyrovnaný zápas,“ přidal své hodnocení.


TJ Jiskra Aš – HC Energie Karlovy Vary 7:7 (5:3)
Branky: 3., 27. a 85. Svoboda, 29. a 66. L. Houdek, 13. Maher, 38. Strouhal – 6., 56. a 63. Gorčík, 33. a 43. Skuhravý, 70. Beránek, 72. Osmík. Rozhodčí: Sládeček – Janda, Janča. Diváci: 628.

TJ Jiskra Aš: Vojík - Rádl, Zemanovič, Pilař, Bořil, A. Houdek, Jančok, Svoboda, Střeček, Turták, Maher, Szitai, Jarausch, Kohuťár, Strouhal, Bránický, L. Houdek, Kubinec, Jurka. Trenér: Smaha, asistenti Hubáček, Richter.

HC Energie Karlovy Vary: Koblasa - Závorka, Beránek, M. Rohan, Vaněk, Marosz, Zadražil, T. Rohan, Skuhravý, Gorčík, Gríger, Kverka ml., Weinhold, T. Rachůnek, L. Vrána, Osmík. Trenér: David Merc, asistenti Vojtěch Polák a Ivo Doležel.

Fotografie a videosestřih z tohoto utkání najdete na facebooku Jiskry: https://www.youtube.com/watch?v=D085lNMx9sw