Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ EP Merklín - TJ Jiskra Aš 3:4 (2:3)

16. 8. 2015

Neděle 26.8.2015 v Merklíně

Jiskra zajížděla na úvod nového ročníku na půdu nováčka soutěže do Merklína. Na úzkém, ale jinak velmi hezkém hřišti probíhal od prvních minut vyrovnaný souboj. Jako první se ujali vedení domácí, když ve 20 min. utekl po křídle Neč a nadvakrát překonal hostujícího brankáře Hrabčáka. Nadále byl k vidění důrazný fotbal z obou stran ve vysokém tempu. Jiskra srovnala Zemanovičem v 26min., po hezké hlavičce. Po šanci Kubince, kterou ještě domácí brankář vyrazil, stejný hráč střelou pod břevno, v 35min. otočil skore. Domácí se však nevzdali a o tři minuty později dokázali srovnat. Gól Svobody o chvilku později neplatil pro ofsajd, konečnou tečku první půle tak dal Střeček, jehož přímí kop z 35m. nikdo netečoval a skončil v brance - 2:3. Ve druhé půli pak Jiskra zcela ovládla hřiště, vytvářela si šanci za šancí, dvakrát nastřelila tyč, ale g)olově se nemohla prosadit. A tak udeřilo na druhé straně. Domácím se povedl protiútok a po hezké akci znovu srovnal v 68 min. Sýkora. Domácí to povzbudilo a opět se dostali do hry. Utkání nakonec rozhodl další nákop do vápna, který nikdo nezasáhl a míč s pomocí tyče skončil v brance. Šťastným střelcem byl Jirka Čerňanský. Jiskra tak veze domů všechny tři body.

Branky: Neč, Sýkora - Zemanovič 2x, Střeček, Čerňanský J. 

Jiskra Aš: Hrabčák - Turták, Čerňanský, Střeček, Pilař - Potůček (73. Vojík), Zemanovič, Jarausch, Bořil (23. Maher) - Svoboda, Kubinec.  Trenér Pavel Toth

EP Merklín: Říha - Švajka, Hladík F.(87. Wöllner), Vedlich (67.Petrik), Hladík P. - Vodrážka, Veselý, Denčev (67. Tregler), Dobeš - Neč (81. Šuver), Sýkora. Trenér Vlčko Milan.

Příští utkání sehraje "A" mužstvo v sobotu 22.8.2015 v 17:00 doma na Střelnici, když hostí tým Rozvoj Trstěnice.