Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Jiskra Aš - Spartak Horní Slavkov 2:4 (2:1)

1. 4. 2017

Sobota 1.4.2017 v Aši na Střelnici

V sobotním slunečném poledni hostila domácí Jiskra soupeře z Horního Slavkova. Úvod zápasu přinesl hodně nervózní momenty zvláště na domácích kopačkách, z čehož pramenily hrubky v obraně kde vše hasil brankář Martinovský. Ihned potom, co domácí borci ze sebe setřásli úvodní nervozitu se svou dravostí a hladem po gólu prosadil domácí Baláž. Od té doby byla Jiskra mírně lepším celkem, než ji zastavil v rozletu nešťastný zákrok na hranici velkého vápna a následná proměněná penalta. Domácí nemuseli smutnit dlouho, neboť Smrčka jako již poněkolikáté v sezóně prokázal výborný výběr místa, čuch na gól a po rohovém kopu se bez problémů prosadil. Hráči o půli byli nabádáni aby nenechávali taková okna v obraně, které v první půli často zachraňoval výborně chytající Martinovský a aby se i druhý poločas vyznačoval bojovností a chutí zvítězit. Úvodních 20 minut druhého poločasu přineslo naprosto vyrovnanou podívanou s několika spálenými šancemi na obou stranách. Naneštěstí pro domácí protrhl střeleckou nemohoucnost obou celků "Střelec zápasu" - domácí Daniel Baláž, ovšem do své vlastní branky po sraženém centru. Než se hráči domácích opět plně zkoncentrovali po smolném okamžiku, tak inkasovali znovu a během 2 minut se výsledek zápasu zcela otočil. Když už se Jiskra tak tak nadechovala k závěrečnému tlaku, tak z rychlého brejku soupeře inkasovala finální čtvrtou ránu, čímž se již uzavřel konečný výsledek. V posledních 10 minutách domácí bojovníci již nedokázali najít dostatek fyzických a po průběhu zápasu dost možno psychických sil a utkání se již bez větších šancí dohrálo.

Celé utkání ukázalo naprosto vyrovnanou partii. To že se střetává 3. tým tabulky s posledním by nezainteresovaného diváka rozhodně nenapadlo a z toho je třeba vzít si příklad - bojovnost a nasazení po celý zápas je ta správná cesta.

 

Branky: 11. Baláž Daniel, 34. Smrčka Antonín - 27. Hašek Daniel (pk), 58. Baláž Daniel (vlastní), 59. Ruta Richard, 65. Horvát Jan

Rozhodčí: Topinka Ondrej

Jiskra Aš: Martinovský, Brož, Drda, Šibal, Marklová, Markl, Sivák, Smrčka, Burda, Baláž, Kobzar, Kopecký, Heřmanský, Masár, Škvor, Vaněček.

H. Slavkov: Novotný, Kalabus, Knaf, Ruta, Záhorský, Plaček, Goliáš, Zázrivec, Hašek, Toth, Horvát, Kvapil, Havel, Kubík, Husák, Bračko.

Příští utkání sehrají st. žáci v sobotu 8.4.2017 od 11:30 na UMT v Ostrově nad Ohří.