Jdi na obsah Jdi na menu
 


FC VIKTORIA Mariánské Lázně - TJ Jiskra Aš/Hazlov 1:2 (1:0)

21. 10. 2017

Sobota 21.10.2017 v Mariánských Lázních

Šlágr kola soutěže starších žáků, nebo-li souboj zatím lídra tabulky - Mariánských Lázní s druhou Jiskrou. To byla očekávaná náplň sobotního dopoledne v lázeňském městě.

Bilance domácích zněla před zápasem jasně: 9 výher - vždy za plné 3 body a jedna jediná porážka - a ta porážka právě s Jiskrou (2:0 v Aši na Střelnici). O motivaci tedy bylo postaráno na obou stranách. 

Začátek utkání patřil Jiskře, která si vytvořila místy lehčí tlak a vše vygradovalo trefeným břevnem Švagra, to jakoby teprve probudilo domácí. Ti vyrovnali hru i nasazení a k vidění byl velmi tuhý boj. 10 minut před koncem prvního poločasu se sice šťastnou, ale velmi pěknou střelou prosadil domácí Novosad. Zbytek poločasu nabídl zase vyrovnanou podívanou s dobře pracujícími obranami.

Poločas z pohledu Jiskry 0:1.

O poločasové poradě nebylo potřeba zvyšovat hlas. Zapotřebí bylo hráče uklidnit, vrátit jim do hlav sebedůvěru, protože hra byla naprosto vyrovnaná...místy jsme měli navrch. Navíc jsme na nic nečekali a ihned přeskupili síly a do druhé půle šli s ofenzivně laděnou sestavou, jelikož jsme věděli, že soupeř nám až na jednu střelu nenadělal velké problémy.

Sázka na ofenzívu nám ihned přinesla ovoce. Více hráčů v útoku = více místa pro individuální průnik Švagra = 1:1.

Na toto jsme opět zareagovali hrou na 4 obránce a chtěli jsme uklidnit hru. Nechtěli jsme zbytečně bláznit, tímpádem i otevírat za vyrovnaného stavu naší dobrou obranu. Tudíž mezi tabulkově nejlepšími týmy starších žáků následoval opět velký boj o každý míč, o každou šanci. 

Deset minut před koncem zápasu střela Švagra ze střední vzdálenosti nešťastně propadla domácímu brankáři mezi rukama a ujali jsme se vedení 2:1. Dobrých pět minut trvalo domácím, než se z tohoto momentu vzpamatovali. Poslední pětiminutovka zápasu se nesla v jasném duchu - Jiskra zuby nehty chtěla ubránit výhru a domácí začali více a více tlačit. To se ukázalo jako klasická chyba, protože poté každý míč "smrděl" brankou.. zbytečně jsme se extrémně zatáhli. Zachránil nás jednou ofsajd domácích a také fantastický zákrok Martinovského v bráně, který se vymrštil a vyrazil tutovku domácích.

Více se již neudálo a tak si ze šlágru kola, navíc venku vezeme 3 body, za což jsme šťastní. Jsme rádi, že práce v tréninku, chuť a bojovnost nese velmi sladké plody!

Neusínáme na vavřínech. Čeká nás odplata za až ostudnou prohru, jediný výrazně nepovedený zápas... 28.10. hostíme v Hranicích Skalnou!

 

Branky: 24. Novosad Ivan 38. Švagr Adam, 60. Švagr Adam

Rozhodčí: Lhotková Veronika        

Mariánské Lázně: Starenko - Drevňák, Stránský, Holeček, Novosad, Kuchárik, Florián, Kepl, Tyšer, Musil, Suchan, Abu Taha, Lambert, Aubus, Mašek

Jiskra Aš: Martinovský - Markl, Robausch, Škvor, Kotrč, Ferenc D., Ferenc K., Švagr, Burda, Smrčka, Šivák, Baláž, Kopecký, Thierl, Quach

Příští utkání sehrají st. žáci v sobotu 28.10.2017 v Hranicích od 11:45 proti týmu FK Skalná.