Jdi na obsah Jdi na menu
 


FK Ostrov - TJ Jiskra Aš/Hazlov 4:3 (2:0)

24. 9. 2017

Neděle 24.9.2017 v Ostrově

 

V neděli čekal naše žáky výlet do Ostrova, kde jsme chtěli uhájit druhé místo v tabulce, a i přes pár citelnějších absencí v sestavě jsme byli na tuto výzvu dobře připraveni.

Úvod zápasu jsme zvládli dobře a ihned od prvních minut jsme převzali otěže zápasu. Během prvních patnácti minut jsme si dokázali vypracovat hned tři obrovské příležitosti, které jsme však trestuhodně neproměnili. Na druhé straně z první šance domácích padl ihned gól. Tato situace nás nezaskočila a naši žáci se ihned tlačili do vyrovnání. Následovaly další neproměněné šance. Obrovská chyba a nedorozumění v naší obraně znamenalo ve 25.minutě vedení domácího Ostrova 2:0. Dalším postupem času a dalších a dalších neproměněných šancí se na naše kopačky dostavila nervozita a jistá frustrace z takového průběhu utkání. I samotní hráči cítili, že poločas jsme měli vyhrát o 2-3 branky, nýbrž realita byla opačná.

O přestávce jsme nechtěli sedět se svěšenými hlavami a mužstvo jsme chtěli vyburcovat. Vše nám fungovalo - "až" na dvě chyby v obraně a deset neproměněných šancí v útoku. Jen být aktivní, bojovní, nepropadat panice a počkat až to tam "padne".

Do druhého poločasu jsme vstoupili s ještě větším zápalem do ofenzívy. Soupeř z našeho napadání a aktivnímu pojetí hry kupil velké množství chyb v obraně. My jsme však stále selhávali v koncovce. Až v 50. minutě se efektními nůžkami prosadil Baláž a poslal nás na dostřel. 

Touto akcí utkání nabralo ještě větší obrátky a přesně jak jsme si řekli o přestávce - "padne to a půjde to" - hned za další dvě minuty jsme se aktivní hrou dostali k standardní situaci. Skvěle kopnuto, bojovně dohráno a Baláž vyrovnává na 2:2.

Další desetiminutovka se nesla stále v tom samém duchu - Jiskra si šla jasně za svým - výhrou a Ostrov vyčkával na další ojedinělou šanci. Ta bohužel přišla a opět jsme byli potrestáni za nedoraz v obraně. Za pár okamžiků na sebe vzal zodpovědnost Švagr a individuální akcí srovnal na 3:3. Hřiště ovládaly velké emoce a každý na stadionu tušil, že vyrovnávající gól na 3:3 není definitivní tečkou za zápasem. Ze všech našich hráčů na hřišti bylo vidět jediné - máme 6 minut na to rozhodnout zápas. 

I těchto 6 minut však zcela charakterizovalo celý zápas. Další šance Jiskry, poté špatně vyřešené přečíslení 3:1 a následná ojedinělá standardní situace Ostrova, nepohlídaný jediný nebezpečný hráč Ostrova, na kterého jsme hráče speciálně upozorňovali a výsledek - prohra 4:3.

Na poměry žákovské soutěže byl toto zápas opravdu se vším všudy - chyby v obraně, neproměněné šance, velké emoce, které chceme do hráčů dostat, bojovnost, branky.. vše co k této kategorii patří. Hodnocení ihned po utkání znělo jasně. Jestli někdy prohrát, tak takto "bolestivě", ale s hlavou nahoře. Celý zápas jsme byli objektivně o dost lepší, Ostrov nás vyučil v jediné, ovšem možná nejdůležitější disciplíně - proměňování šancí.

Ve čtvrtek, na Den české státnosti, se budou naši starší žáci snažit odčinit tuto krutou prohru a tudíž Vás mile rádi zveme na zápas proti TJ KSNP Sedlec - výkop 11:30.

Branky: 17. Berky Jan, 25. Godžo Gabriel, 62. Bílek Šimon, 66. Bílek Šimon 50. Baláž Daniel, 52. Baláž Daniel, 64. Švagr Adam

Rozhodčí: Godža Ladislav.          

FK Ostrov: Hornych, Šťástka, Fabry, Reinl, Nguyen, Berky, Ha Duj, Slavík, Bílek, Ježek, Červenka, Kiš, Godžo, Kodajek, Přerost

Jiskra Aš: Kopecký, Drda, Škvor, Robausch, Burda, Heřmanský, Švagr, Baláž, Šivák, Ferenc D., Quach, Markl, Thierl, Smrčka, Turták

Příští utkání sehrají st. žáci ve čtvrtek 28.9.2017 na Střelnici od 11:30 proti týmu TJ KSNP Sedlec.