Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci ovládli halový turnaj v Chodově

7. 1. 2018

 

Po dvoutýdenním Vánočním volnu zahájili již 3.1.2018 starší žáci Jiskry Aš zimní přípravu.  
Prvním pozitivním momentem přípravy byl po velmi dlouhé době téměř kompletní kádr čítající 17 hráčů - Brož, Drda, Burda, Šivák, Schüller, Martinovský, Markl, Škvor, Švagr, Robausch, Ferenc K., Ferenc D., Hampl, Thierl, Kotlár, Quach a Smrčka (chyběli pouze zraněný Kopecký, Baláž, Heřmanský a Kotrč), což je na to, jak zdecimovaně jsme dohrávali poslední zápasy podzimu, výrazně lepší.
 
Již po dvou trénincích jsme jeli poměřit síly na halový turnaj do Chodova, kde jsme narazili na soupeře s kterými v soutěži nehrajeme - Královské Poříčí, Březová/Citice, Chodov "A", Chodov "B". I přes fakt, že soupeře "neznáme" jsme měli jasný cíl - jednoznačně uspět, a tím sami sebe utvrdit v cestě, kterou jsme na začátku sezony nastolili. 
 
V prvním zápase nás čekalo Královské Poříčí, které na turnaji nebylo úplně kompletní. To jsme potvrdili v zápase samotném - výhra 3:0 a přesvědčivé "ántré" do celého turnaje. (branky: Brož 2x, Švagr).
 
Ve druhém zápase jsme měli na mušce spojené družstvo Březové a Citic. Dost možná se jednalo také o nejkvalitnější zápas, který ve své první polovině nabídl o třídu lepší tempo, než které bylo celý turnaj k vidění v ostatních zápasech. Vyrovnaný úvod zápasu jsme "rozstřelili" během 2 minut, ve kterých jsme dali soupeři tři branky a zbytek zápasu jsme s přehledem kontrolovali. Výsledek 4:1 (branky: Švagr 2x, Šivák, Markl).
 
Ve třetím zápase nás čekal "B" team Chodova. Rychle jsme vedli 1:0, jenže poté jsme se těžce prokousávali přes obranný blok soupeře na půlce hřiště. Chodov zcela přenechal iniciativu nám a čekal jen na naše chybičky. Bohužel během chvíle jsme se dopustili 3 chyb a soupeř byl ve svých šancích až překvapivě neomylný. Pár minut jsme se vzpamatovávali z šoku a posledních zhruba 6 minut hry se neslo ve znamení obrovského tlaku z naší strany. Zmohli jsme se však jen na jednu branku a po závěrečném klaksonu mladí a šikovní chodováci bujaře slavili výhru 3:2 (branky: Šivák, Burda).
 
V posledním důležitém zápase jsme nastoupili proti Chodovu "A". Věděli jsme, že potřebujeme nutně zvítězit. Místo možné nervozity z tohoto skličujícího závazku jsme hráli dobře a soupeř neměl absolutně nárok. Výhra jasná = 4:0 (branky: Šivák, Markl, Burda, Škvor).
 
Pořadí turnaje:
1. Jiskra Aš
2. Sokol Citice/Březová
3. Spartak Chodov "A"
4. Spartak Chodov "B"
5. Baník Královské Poříčí
 
Cenu pro nejlepšího hráče turnaje si převzal náš Adam Švagr.
 
I přes absenci obou našich brankářů na turnaji (Martinovský, Kopecký), tímpádem "obětování" se Robausche na místo brankáře, jsme podali přesvědčivý výkon. Až na výsledkový propad v jediném zápase, jsme výrazně přehráli všechny soupeře.
 
Netřeba výrazně přeceňovat prvenství, ovšem pochvala je na místě.
Na hráčích je vidět slušný pokrok, jak po fyzické, tak taktické stránce. Uspokojení není absolutně na pořadu dne, nýbrž je před námi ještě spousta práce.
 
Děkujeme p. Průšovi a  p. Švagrovi za pomoc s dopravou.
 
turnaj-chodov.jpg