Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Jiskra Aš - FK Ostrov"B" 1:3 (0:1)

6. 4. 2019

loket1.jpg

Sobota 6.4.2019 v Aši na Střelnici

V prvním jarním domácím zápase hostila Jiskra v krajské 1.A třídě rezervu divizního FK Ostrov. V prvním poločase probíhal boj bez větších brankových šancí. Mírně aktivnější byli hosté, kteří se také z první vážnější akce dostali do vedení. Na přímý kop si pěkně naběhl Tomáň a hlavou otevřel skóre - 0:1. Ve druhé polovině pak Jiskra přidala a byla lepším týmem. Hned ve 48.min. uvolnil Skwierawski krásně Svobodu, ten však zcela sám těsně minul. O chvilku později Skwierawski povodil ve vápně hned několik soupeřů, ale bez efektu. V 55. min. pálil z dálky těsně vedle Vojík. Pak šel Svoboda dokonce sám na brankáře, nedokázal ho však překonat, stejně jako později, kdy zakončoval osamocen hlavou. A tak udeřilo na druhé straně. Dalekonosná střela hostí se odrazila od břevna a hostující Váňa přidal z dorážky druhou branku - 0:2. Jiskra se však i nadále snažila. V 72.min. Šilerovu hlavičku kryl ještě brankář Josífko. Ale v 77.min. přenesl hru Svobodu na volného Vojíka a ten protlačil míč do sítě - 1:2. Jiskra vrhla všechny síly do útoku a snažila se vyrovnat. Nejblíže byl v 88.min. Šeffl, jehož nákop skončil na břevně. Poté ještě hlavou zakončoval Šiler. V samém závěru se zranil brankář Bubla a hosté v posledních sekundách ještě překonali v bráně zastupujícího Mahera a upravili výsledek na konečných 1:3.  

Branky: 77. Vojík Tomáš - 21. Tomáň Filip, 60. Váňa Tomáš, 90. Tomáň Filip

Rozhodčí: Procházka Jaroslav - Ďugel Pavol, Bušek Josef.

Jiskra Aš: Bubla (Smáha) - Wiesenganger, Maher, Turták, Šeffl - Kohuťár (Svoboda), Jarausch (Šibal), Šiler, Vojík - Potůček (Jaroš), Skwierawski.

FK Ostrov: Josífko - Filák (Lemák), Blafka (Vedlich), Novotný (Groh), Vlasák (Váňa) - Wolf, Horvát (Kunz), Tomáň, Glanc - Chomát, Schneider.

Příští utkání sehraje "A" mužstvo v sobotu 13.4.2019 od 17:00 v Hroznětíně.