Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Jiskra Aš - TJ Baník Vintířov 1:0 (1:0)

20. 4. 2019

vin1.jpg

Sobota 20.4.2019 v Aši na Střelnici

V dalším domácím zápase hostila Jiskra v krajské 1.A třídě třetí tým tabulky - Baník Vintířov. Hosté v utkání prokazovali hráčskou kvalitu, domácí však bojovným výkonem drželi se soupeřem krok. První půlhodinka nepřinesla šance, vše se však poté změnilo. Ve 28. min. se po levé straně prohnal Maher a trefil tyč. Akce pokračovala a ve vápně byl faulován Potůček, rozhodčí však penaltu nezapískal. Tlak Jiskry pokračoval a o chvilku později zprava posílal míč na branku Potůček, míč přeletěl brankaře a skončil v síti - 1:0. Pojistku mohl ve 34.min. přidat Svoboda. V souboji s obráncem šel sám na branku, stačil vystřelit, brankář však míč vyrazil zpět. Následné Svobodovi nůžky skončili těsně vedle opuštěné branky. Pak zatlačili i hosté, dvakrát zakončovali nebezpečně mimo. První poločas uzavřel únikem Vojík, jeho centr však nikoho před brankou nenašel. Ve druhé půlce se hosté snažili o vyrovnání a měli několik závarů, které domácí obrana vyřešila. Když to nešlo ze hry, hrozili hosté pouze z přímých kopů. V 58. min. obstřelili zeď a už se radovali z branky, Bubla se však stihl přemístit a střelu ještě vyrazit. V 65min. se další přímý kop odrazil od tyče jen do Bubly a od něj ven. V 70.min. mohl vítězství Jiskry potvrdit Potůček, pohrál si s obranou i brankářem, nedokázal však zakončit do prázdné branky. Pokračovali tak přímé kopy hostů. První jen lízal tyč a úplně poslední možnost poslali hosté zcela mimo. Jiskra tak sehrála s kvalitním soupeřem vyrovnané utkání a poprvé na jaře dokázala zvítězit       

Branky: 29. Potůček Jan

Rozhodčí: Rozhodčí: Chrástecký František - Vargová Jessica, Gardoš Jiří.( Turták Michal)  Delegát: Rajtmajer Jan.

Jiskra Aš: Bubla - Vojík, Maher, Jaroš, Šeffl - Pilař (Kohuťár), Jarausch, Toth, Skwierawski - Potůček (Milata), Svoboda (Šibal).

Vintířov: Střimelský - Noháček, Rosenberg, Žemlička, Plesník - Galajda (Fröhlich), Švandrlík, Ondráček, Gebert - Čtrnáct, Šimek.

Příští utkání sehraje "A" mužstvo v sobotu 27.4.2019 od 17:00 v Habartově.