Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladší žáci ovládli turnaj O pohár Františka Pláničky bez obdržené branky

20. 6. 2020

Sobota 20.6.2020

 

Mladší žáci odehráli tentokrát tradiční domácí turnaj na konci fotbalové sezony v Hazlově. Vzhledem k počtu kluků, kteří dochází celou sezonu na tréninky a novým klukům, kteří přišli v zimě jako noví, jsme chtěli dát dohromady 2 týmy. Celkem se tedy na turnaji představilo 20 našich hráčů, za což jsme velmi rádi. 

Na turnaj dorazili zajímaví soupeři, které jinak v naší soutěži nepotkáváme - například Dolní Břežany z Prahy, kteří se prezentovali kombinačním a pohledným fotbalem, kluci ročníku 2007 ze Skalné, kteří neměli v sokolovském okrese konkurenci. Nejvyrovnanější zápas jsme odehráli s kvalitní Kadaní, která pro změnu ovládla svou soutěž v ústeckém kraji. Do počtu rozhodně nebyli ani kluci a dívka z Královského Poříčí.

Paradoxně náš věkově mladší tým dokázal projít celým turnajem bez obdržené branky a potvrdil tak, že nejen talentem, ale i prací v tréninku se kluci mohou stále zlepšovat. I tak výkony nebyly zcela dokonalé a stále je obrovský prostor pro zlepšení. Pochvala je tedy rozhodně na místě, ovšem o uspokojení nemůže být řeč. Kaňkou na zaslouženém prvním místě v turnaji je zranění střelce Filipa Šimoviče, který i se zlomeným zápěstím stihl ještě vstřelit branku, nicméně toto zranění ho poté vyřadilo z posledního zápasu proti Skalné. Ocenění za nejlepšího hráče týmu obdržel brankář Míša Schneider, kterému ovšem pomohl k výborné statistice celý tým.

Pro náš věkově starší tým turnaj nastavil zrcadlo výkonnosti. V týmu byli kluci, kteří fotbal hrají krátkou dobu, nebo nejsou tak fotbalově vyhraní. Mohli do turnaje promluvit hlavně bojovností a elánem - to se jim však podařilo pouze v jediném zápase. I tak se ale pár světlých momentů objevilo. Samozřejmě jsme rádi, že si mohli zahrát úplně všichni hráči a hráčky, které máme a kteří chodí rádi na tréninky. Ocenění za nejlepšího hráče týmu obdržel zaslouženě Dominik Gašpar - bojovník a rychlík, který přišel teprve v zimě. Zmínit musíme i Davida Flachse a Sama Kalouše, kterým nemůžeme upřít snahu.

 

"Černý" tým byl složen z drtivé většiny hráči mladšího ročníku - 2008. 

SestavaSchneider - Fanta, Pilař, Mišin, Burda, Pek, Belovič, Suk, Hradský, Krippner, Šimovič

Výsledky:

vs. Jiskra Aš modrá = 6:0 (střelci: Šimovič 2x, Belovič, Mišin, Pilař, Burda)
vs. Baník Královské Poříčí = 5:0 (střelci: Šimovič 4x, Hradský)
vs. Tatran Kadaň = 1:0 (střelci: Šimovič)
vs. Olympie Dolní Břežany = 2:0 (střelci: Šimovič, Pilař)
vs. FK Skalná = 1:0  (střelci: Pek)
 
"Modrý" tým byl naopak složen z drtivé většiny hráči staršího ročníku - 2007. 

Sestava - Hubáček - Kalouš, Gašpar, Flachs, Kopčík, Radek, Kolařík, Kolaříková, Povondra

Výsledky:

vs. Jiskra Aš černá = 0:6
vs. Baník Královské Poříčí = 0:3
vs. Tatran Kadaň = 0:4
vs. Olympie Dolní Břežany = 0:5
vs. FK Skalná = 1:3 (střelci: Gašpar)
 
Konečné pořadí celého turnaje:

1. - Jiskra Aš černá 
2. - Tatran Kadaň
3. - FK Skalná
4. - Olympie Dolní Břežany
5. - Baník Královské Poříčí
6. - Jiskra Aš modrá