Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Jiskra Aš - TJ Hranice 1:6 (0:4)

29. 9. 2019

ah1.png

Neděle 29.9.2019 v Aši u Tyršova domu

V dalším kole krajské 1.B třídy čekalo Jiskru derby se sousední TJ Hranice. Utkání začali lépe hosté, hned ve 3min. unikl zprava obraně Horák a otevřel skóre. Ve 13. min. domácí nepokryli ve vápně Čerňanského, který hlavou umístil míč do branky 0:2. Jiskra se kromě pokusů Skwierawského a Svobody z dálky nedostávala do hry. Ve 31min. navíc chyboval Bořil a hosté vstřelili třetí gól. Ve 43.min. se uvolnil pěkně Pilař, na jeho centr však před brankou nedosáhl ani Toth, ani Skwierawski. Když pak vzápětí Hodonický nejdříve odstrčil Bořila a vzápětí vstřelil další gól, bylo rozhodnuto. Ve druhém poločase rozebrali hosté domácí obranu a Starsiak dal pátý gól. Jiskra se pokoušela vstřelit alespoň čestnou branku, agilní byl zejména Skwierawski. Jeho střelu zleva brankář Piner vyrazil. V 61.min. pak další jeho pokus kryl nadvakrát. Napotřetí Skwierawski našel před brankou Totha, který osamocen na míč jen těsně nedosáhl. A tak udeřilo opět na druhé straně, prosadil se Houdek. Jiskře se nakonec podařilo snížit po pěkné akci Šibala. Domácí utkání nezvládli a Hranice si bohužel zaslouženě odvezli všechny tři body.         

Branky: 80. Šibal Adam - 3. Horák Vojta, 12. Čerňanský Miroslav, 31. Hodonický Marek, 45. Hodonický Marek, 52. Starsiak Jan, 66. Houdek Lukáš

Rozhodčí: Bouše Václav - Hrnčál Jiří, Balhar Ivan. Delegát: Janoušek Ladislav.

Jiskra Aš: Brož - Potůček (Šibal), Šeffl, Bořil (Bubla) - Skwierawski, Jarausch, Rádl, Draksl, Sčasný (Wiesenganger) - Svoboda (Toth), Pilař (Jaroš).

Hranice: Piner - Glazer, Koubek, Mojcher, Bárta (Nováček) - Houdek, Čerňanský, Dorotovič, Hodonický - Starsiak, Horák.

Další utkání sehraje "A" mužstvo v neděli 6.10.2019 v Mariánských Lázních od 10:15 proti místní Lokomotivě.