Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jan Pavlov osobností města Aše za rok 2022 v oblasti sportu

19. 11. 2022

pavlov1.png

Na ašském společenském plese byl v sobotu oceněn jako osobnost města Aše pro rok 2022 v oblasti sportu náš dlouholetý trenér Jan Pavlov. 

 

 

Jan Pavlov

Narodil se 16.6.1950 v Hranicích, kde také strávil větší část svého života. Vyučil se zámečníkem v ašské Aritmě, po vojně studoval ve Vyškově policejní školu a působil u policie. V Hranicích dělal také tajemníka MÚ a později podnikal v bezpečnostní agentuře. Má dvě dcery a jednoho syna, celkem 7 vnoučat a 3 pravnoučata.

Celý svůj život zasvětil kopané. V hranickém fotbalovém klubu sám hrál, později se věnoval trénování dětí a pracoval jako funkcionář. Působil také na OFS v Chebu v komisi mládeže, kde měl na starost okresní výběry. Vedl také tým ve futsalové lize. Po jeho přestěhování do Aše působí v místní Jiskře, kde vedle funkcionářské práce prošel jako trenér od dorostu až po mladší přípravky. V současné době působí u kategorie mladších přípravek a zároveň i jako správce sportovních areálů u Tyršova domu a na Střelnici. Organizuje v Aši halové mládežnické turnaje, tradiční fotbalový turnaj O pohár Františka Pláničky a několik let také fotbalový kemp pro děti na šumavském Rabí.