Jdi na obsah Jdi na menu
 


52. ročník turnaje O pohár Františka Pláničky

5. 6. 2021

pl4.png

Sobota 5.6.2021 v Aši

Po dlouhé nucené pauze se za splnění všech hygienických požadavků podařilo uskutečnit 52. ročník mládežnického turnaje O pohár Františka Pláničky. Všichni účastníci byli před turnajem otestováni, za což děkujeme panu Františku Nedbalému a jeho spolupracovníkům. Vzhledem k limitu 150 osob odehrály turnaj každá kategorie na vlastním hřišti. 10 týmů mladších přípravek hrálo u Tyršova domu a 10 týmů starších přípravek pak bojovalo na Střelnici. 

Před půl jedenáctou se na obou stadionech začalo hrát. Týmy byly rozděleny vždy do dvou základních skupin, po jejichž odehrání následovalo play-off. Na většině účastníků byla vidět nelíčená radost z toho, že můžou být opět na hřišti a hrát. To se všem dařilo až do odpoledne. Před druhou hodinou však dorazila do Aše bouřka, která turnaj poznamenala. Po hodině, když situace nevypadala lépe, bylo bohužel nutné po dohodě trenérů ukončit turnaj mladších přípravek u Tyršova domu. Ke zdárnému dohrání turnaje chyběla jedna hodina... Pořadí ve chvíli ukončení bylo zhruba následující:

1-4 místo: FK Baník Sokolov, TJ Rozvoj Trstěnice, Slavia Karlovy Vary, FC Cheb

5-6 místo: Jiskra Aš černá

5-8 místo: FK Ostrov, FC Františkovy Lázně

7-8 místo: FK Skalná

9. místo FK Nová Role

10. místo Jiskra Aš -modrá

pl2.png

Starší přípravky na Střelnici se však nevzdali ( až na dva týmy, které odjeli domů) a po dlouhém čekání se rozhodli turnaj i v dešti dohrát. Za to patří všem aktérům i trenérům obdiv a uznání. Konečné pořadí kategorie starších přípravek bylo tedy následující:

1. FK Baník Sokolov

2. TJ Jiskra Aš

3. SK Ervěnice Jirkov

4. SK Kraslice

5. SK Ervěnice Jirkov II

6. TJ Rozvoj Trstěnice

7. FK Aš

8. FC Cheb

9. TJ Sokol Chyše/Žlutice

10. TJ Jiskra Plesná

pl1.png

Všichni hráči obdrželi párek v rohlíku a hrnek s logem turnaje. Všichni trenéři pak určili nejlepšího hráče svého týmu, který byl odměněn za své výkony soškou. Pro všechny týmy byly připraveny diplomy, poháry a pro nejlepší medaile. Jiskra Aš děkuje všem trenérům, hráčům, jejich rodičům a všem dobrovolníkům, kteří se organizačně podíleli na průběhu turnaje. Zdeňku Bartoškovi pak za ceny pro všechny hráče. Mediálním partnerem turnaje byla FB stránka Fotbal v karlovarském kraji, panu Kopřivovi děkujeme za fotky.

Fotografie z turnaje najdete zde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.232762841988892&type=3